Ciecierzyca - nasiona na kiełki GEO, certyfikowane, 90g, Bavicchi
Opis
Ciecierzyca - nasiona na kiełki GEO, certyfikowane, 90g, Bavicchi
Nazwa botaniczna: Cicer Arietinum
Kiełki ciecierzycy są bogate w witaminy, aminokwasy oraz żelazo, wapń, cynk i potas. Są szczególnie wskazane w dietach wysokobiałkowych, dają poczucie sytości i zmniejszają apetyt.
Najlepszą i najszybszą metodą kiełkowania nasion ciecierzycy będzie torebka do kiełkowania. Trzeba zwrócić uwagę na czas kiełkowania, który wynosi 3-4 dni. Potem nasiona stają się już na tyle mączne, że nie powinna pojawić się pleśń.
Przejęta z kuchni Wschodu zasada mówi, że kiełki ciecierzycy, zanim zostaną skonsumowane, powinny być parowane, ale tylko przez kilka minut,
aby zapobiec uszkodzeniu przez temperaturę enzymów i witamin. Ta prosta technika wzmacnia smak roślin strączkowych i zapewnia lepszą strawność.
Mają lekko orzechowy posmak. Dobrze komponują się w daniach z kurkumą oraz imbirem.
Można dodawać je do sałatek, świetnie nadają się także na pastę.
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)