Ciecierzyca - nasiona na kiełki GEO, certyfikowane, 90g, Bavicchi

Dostępność: in stock
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 6,19 zł

Cena regularna:

6.19
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Ciecierzyca - nasiona na kiełki GEO, certyfikowane, 90g, Bavicchi

Nazwa botaniczna: Cicer Arietinum

Kiełki ciecierzycy są bogate w witaminy, aminokwasy oraz żelazo, wapń, cynk i potas. Są szczególnie wskazane w dietach wysokobiałkowych, dają poczucie sytości i zmniejszają apetyt. 

Najlepszą i najszybszą metodą kiełkowania nasion ciecierzycy będzie torebka do kiełkowania. Trzeba zwrócić uwagę na czas kiełkowania, który wynosi 3-4 dni. Potem nasiona stają się już na tyle mączne, że nie powinna pojawić się pleśń.

Przejęta z kuchni Wschodu zasada mówi, że kiełki ciecierzycy, zanim zostaną skonsumowane, powinny być parowane, ale tylko przez kilka minut,
aby zapobiec uszkodzeniu przez temperaturę enzymów i witamin. 
Ta prosta technika wzmacnia smak roślin strączkowych i zapewnia lepszą strawność. 

Mają lekko orzechowy posmak. Dobrze komponują się w daniach z kurkumą oraz imbirem.

Można dodawać je do sałatek, świetnie nadają się także na pastę.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl