Producenci

Cukier kokosowy EKOLOGICZNY 500 g Młyn Kopytowa

 cukier-kokosowy-ekologiczny.jpg
  • nowość
Dostępność: in stock
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy

Opis

Cukier kokosowy EKOLOGICZNY 500 g

Cukier kokosowy

Cukier kokosowy ma lekki posmak karmelowo-kokosowy. Cukier ten jest produkowany głównie na Indonezji i Filipnach, gdzie jest używany od setek lat. Cukier kokosowy ma niższy indeks glikemiczny od tradycyjnego, białego cukru.

Cukier kokosowy - wartości odżywcze

Cukier kokosowy posiada więcej wartości odżywczych niż inne naturalne substancje słodzące. Cukier kokosowy w przeciwieństwie do białego zawiera niewielkie ilości witamin i minerałów oraz 16 aminokwasów. Znajdziemy w nim witaminy, przeciwutleniacze, oraz m.in. potas, fosfor, magnez, żelazo, czy cynk.

Cukier kokosowy - do czego użyć

Cukier kokosowy ma lekko karmelowy posmak, można go stosować do dań zarówno na zimno, jak i na ciepło. Świetnie sprawdza się jako dodatek do ciast, słodkich sosów, kaw i wielu innych deserów. Cukier kokosowy pasuje również do pikantnych, czy słodko-kwaśnych potraw.

 Kraj pochodzenia: Indonezja

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl