
Cukier trzcinowy 1 kg Pan Zdrówko






Opis
Cukier trzcinowy 1 kg
Cukier
Cukier używany jest zarówno samodzielnie, jak i jako składnik wielu produktów gotowych. Produkt pochodzący z trzciny cukrowej uważany jest za zdrowszą alternatywę dla białego cukru.
Cukier trzcinowy - właściwości
Właściwości trzcinowego cukru to słodki, karmelowy posmak, który potrafi zmienić smak wielu dań czy deserów. Mimo, że jego nadmierne spożywanie nie jest wskazane, może stanowić źródło potasu, wapnia, fosforu, magnezu czy żelaza. Nada daniom i przekąską słodki posmak.
Cukier trzcinowy - zastosowanie
Cukier znajdzie swoje zastosowanie zwłaszcza w kuchni. Nadaje się do dosładzania napojów takich jak kawa, herbata czy drinki. Sprawdzi się jako element dekoracyjny, może nadawać lekko karmelowy kolor. Z powodzeniem dosłodzi wszelkiego rodzaju wypieki i desery, takie jak: ciasta, ciastka, naleśniki, koktajle.
Dostępny w naszym sklepie trzcinowy cukier jest produktem wegańskim, wegetariańskim, nie zawierającym konserwantów, soli oraz oleju palmowego. Może stanowić nieco zdrowszą alternatywę dla białego cukru.
Wartości odżywcze w 100 g produktu
Wartość energetyczna: | 1651 kJ / 394,4 kcal |
Tłuszcz | 0g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0g |
Węglowodany | 98,6g |
w tym cukry proste | 98,6g |
Błonnik | 0g |
Białko | 0g |
Sól | 0,015g |
Podane wartości są wartościami orientacyjnymi
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)