
Dziewięćsił bezłodygowy korzeń cięty 50 g Nanga






Opis
Dziewięćsił bezłodygowy korzeń 50 g cięty
Pobudza detoks organizmu. Przyspiesza trawienie, stymulując wydzielanie soków trawiennych i żółci.
Dziewięćsił bezłodygowy (Carlina acaulis) – roślina tworząca pierzastą rozetę liściową i srebrzysto-białe kwiatostany wyrastające bezpośrednio przy ziemi. To charakterystyczny element górskiej flory, występujący w Europie Południowej i Wschodniej, także w Polsce. Surowcem zielarskim jest korzeń, obfitujący w składniki aktywne, takie jak: olejek eteryczny (zawierający karlinoksyd i karlinen), garbniki, inulina, sterole roślinne, kwasy organiczne i flawonoidy. Nazwa dziewięćsił wzięła się z góralskich wierzeń, według których posiada on dziewięć sił wzmacniających jego właściwości zdrowotne, czyniących go potężniejszym od innych roślin. Napary z Carlina acaulis korzystnie wpływają na procesy zachodzące w układzie pokarmowym i pomagają przywrócić lekkość po obfitym posiłku.
Właściwości prozdrowotne:
- Wspiera prawidłowy metabolizm. Dba o odpowiedni poziom enzymów trawiennych i żółci.
- Wspomaga właściwe funkcjonowanie wątroby.
- Stosowany zewnętrznie łagodzi podrażnienia skórne.
Dziewięćsił bezłodygowy – korzeń cięty lub mielony.
Skład:
Korzeń dziewięćsiłu 100%.
Produkt najwyższej jakości!
Kraj pochodzenia: Maroko
Zalecany sposób użycia:
Korzeń cięty
Odwar: 1 łyżkę korzenia zagotować w 2 szklankach wody i gotować na małym ogniu przez 20 minut. Przecedzić. Tak przygotowany odwar spożyć w ciągu dnia w kilku porcjach.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Przeciwwskazania:
Nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)