
Galangal kencur 50 g Nanga






Opis
Galangal kencur 50 g Nanga
To niezbędny składnik tajskich past curry o cytrusowo-korzennym zapachu. Stymuluje trawienie, działa rozkurczowo i lekko uspokaja.
Galangal kencur (Kaempferia galanga) – roślina posiadająca korzeń przypominający imbir, wytwarzająca szerokie liście przy ziemi oraz drobny, biało-fioletowy kwiat wyrastający u ich nasady. Naturalnie rośnie w Południowo-Wschodniej Azji oraz w Australii. Surowcem zielarskim jest podziemne kłącze, którego główną substancją czynną jest galangina, należąca do grupy flawonoidów. Obok niej występuje wiele innych, cennych składników aktywnych o potwierdzonym korzystnym wpływie na organizm. Kencur jest popularną przyprawą kuchni indonezyjskiej oraz stanowi ważny element wschodnioazjatyckiej medycyny naturalnej. Mieszkańcy Azji stosują go dla poprawy funkcji układu pokarmowego, podniesienia odporności oraz jako środek łagodzący dyskomfort w różnych częściach ciała. Galangal sprawdza się jako dodatek kulinarny, nadający potrawom pieprzowo-imbirowatego smaku. Można spożywać go także w postaci samodzielnego odwaru, który nie tylko pozytywnie wpływa na zdrowie, ale też przyjemnie odpręża ciało i wycisza umysł.
Właściwości prozdrowotne:
- Optymalizuje naturalną odpowiedź przeciwzapalną organizmu.
- Wspomaga prawidłowy metabolizm w przewodzie pokarmowym.
- Łagodzi napięcia w ciele i poprawia samopoczucie.
Skład:
Kłącze galangalu 100%.
Produkt najwyższej jakości!
Kraj pochodzenia: Chiny
Zalecany sposób użycia:
Odwar: 1-3 łyżki galangalu zalej jedną lub dwiema szklankami wody, gotuj 5 minut, odcedź. Możesz użyć kilkakrotnie tego samego surowca, dopóki odwar nie zblednie.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Przeciwwskazania:
Nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.
Kraj pochodzenia:
Chiny
Zdrowie:
Stres, napięcie, Trawienie
Zastosowanie:
bóle , odprężenie i nastrój
Ostrzeżenia:
nie stosować w ciąży, nie stosować podczas laktacji
Galangal kencur (Kaempferia galanga) – roślina posiadająca korzeń przypominający imbir, wytwarzająca szerokie liście przy ziemi oraz drobny, biało-fioletowy kwiat wyrastający u ich nasady. Naturalnie rośnie w Południowo-Wschodniej Azji oraz w Australii. Surowcem zielarskim jest podziemne kłącze, którego główną substancją czynną jest galangina, należąca do grupy flawonoidów. Obok niej występuje wiele innych, cennych składników aktywnych o potwierdzonym korzystnym wpływie na organizm. Kencur jest popularną przyprawą kuchni indonezyjskiej oraz stanowi ważny element wschodnioazjatyckiej medycyny naturalnej. Mieszkańcy Azji stosują go dla poprawy funkcji układu pokarmowego, podniesienia odporności oraz jako środek łagodzący dyskomfort w różnych częściach ciała. Galangal sprawdza się jako dodatek kulinarny, nadający potrawom pieprzowo-imbirowatego smaku. Można spożywać go także w postaci samodzielnego odwaru, który nie tylko pozytywnie wpływa na zdrowie, ale też przyjemnie odpręża ciało i wycisza umysł.
Właściwości prozdrowotne:
- Optymalizuje naturalną odpowiedź przeciwzapalną organizmu.
- Wspomaga prawidłowy metabolizm w przewodzie pokarmowym.
- Łagodzi napięcia w ciele i poprawia samopoczucie.
Skład:
Kłącze galangalu 100%.
Produkt najwyższej jakości!
Kraj pochodzenia: Chiny
Zalecany sposób użycia:
Odwar: 1-3 łyżki galangalu zalej jedną lub dwiema szklankami wody, gotuj 5 minut, odcedź. Możesz użyć kilkakrotnie tego samego surowca, dopóki odwar nie zblednie.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Przeciwwskazania:
Nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.
Kraj pochodzenia: | Chiny |
---|---|
Zdrowie: | Stres, napięcie, Trawienie |
Zastosowanie: | bóle , odprężenie i nastrój |
Ostrzeżenia: | nie stosować w ciąży, nie stosować podczas laktacji |
Opinie o produkcie (0)