Groszek - nasiona na kiełki GEO, certyfikowane, 90g, Bavicchi
Opis
Groszek - nasiona na kiełki GEO, certyfikowane, 90g, Bavicchi
Nazwa botaniczna: Pisum Sativum
Kiełki grochu są bardzo bogate w białka, węglowodany, żelazo, wapń, fosfor, potas oraz witaminy A, C, B, D, E i kwas foliowy.
Wspierają organizm w walce z bakteriami i wirusami. Działają na niego pobudzająco, szczególnie na układ pokarmowy.
Pędy grochu są słodkie i chrupiące. Przed zjedzeniem dobrze jest je przez krótką chwile podgotować na parze. Nie należy jednak przesadzać
z czasem gotowania, żeby uniknąć utraty enzymów i witamin. Ta prosta technika poprawia smak i zapewnia lepszą przyswajalność kiełków.
Najbardziej odpowiednim i szybkim sposobem otrzymywania tych pędów będzie worek do kiełków, ale rosną doskonale nawet na tacach.
Czas kiełkowania wynosi 2-3 dni.
Opinie o produkcie (0)