
KAKAO CRIOLLO Nanga - ziarno prażone - BIO - 250g






Opis
Ojczyzną kakaowca jest Ameryka Środkowa. Dla rdzennych cywilizacji kakao stanowiło nie tylko surowiec żywnościowy, ale też, przede wszystkim, święty pokarm pomagający łączyć się ze światem duchowym. Kakao spożywane było podczas ważnych ceremonii i stanowiło nieodłączny element wielu obrzędów i rytuałów. Nie bez powodu zasłynęło na świecie pod nazwą „napój bogów”.
Bogaty skład sprawia, że już kilka ziarenek kakao może spowodować wzrost samopoczucia i sprawić, że odczujemy zastrzyk dodatkowej energii. Ponadto nasiona kakao włączone do codziennego jadłospisu wpływają korzystnie na pracę serca oraz wspierają zdrowie naczyń krwionośnych, a także przyczyniają się do prawidłowej pracy układu nerwowego.
Ziarna kakaowca sprawdzają się jako samodzielna przekąska oraz jako dodatek do dań na słodko (i nie tylko!). Po rozkruszeniu świetnie pasują do owsianki, lodów, koktajli lub sałatek. Stanowią także bazę do przygotowania własnoręcznie robionej, domowej czekolady.
Kakao Criollo ziarno prażone Bio:
- Odżywcza przekąska o czekoladowym, intensywnie gorzkim smaku.
- Wyśmienity składnik owsianek, koktajli, sałatek i lodów.
- Baza do produkcji domowej czekolady.
Najwyższa jakość!
Kraj pochodzenia: Peru
Składniki:
BIO Ziarna kakao Criollo 100%
Zalecany sposób użycia:
Po obraniu ze skórki jako dodatek do dań i sałatek.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)