KOZIERADKA - NASIONA NA KIEŁKI GEO, CERTYFIKOWANE, 35G, BAVICCHI
Opis
KOZIERADKA - NASIONA NA KIEŁKI GEO, CERTYFIKOWANE, 35G, BAVICCHI
Kozieradka należy do rodziny Leguminosae. Kiełkowanie jest szybkie, a kiełki można spożywać już po 3-4 dniach.
Intensywny i nieco ostry smak przypomina aromat orientalnych przypraw. Kozieradka jest bowiem jednym z głównych składników, które składają się na curry. Ma skład chemiczny bardzo podobny do oleju wątrobowego.
Kiełki są bogate w witaminę E, fosfor, potas, magnez, siarkę i żelazo. Znakomicie komponują się smakowo z innymi gatunkami, takimi jak lucerna i koniczyna.
Dlaczego kiełki?
Kiełki to rośliny w najwcześniejszej fazie rozwoju. Każde nasionko zawiera składniki odżywcze niezbędne do wytworzenia pierwszych pędów rośliny:
witaminy, enzymy, składniki mineralne, cenne białka, tłuszcze oraz błonnik.
Bardzo łatwo je hodować, a ponadto są dostępne przez cały rok, również wtedy,
gdy trudno o świeże warzywa i owoce.
Czym wyróżniają się kiełki Bavicchi?
Nasiona kiełków można kupić bez problemu, ale nie zawsze mamy pewność, z jakiego źródła pochodzą i jak zostały pozyskane. Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych.
Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.
Jak wysiewać
Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Dobrze wypłucz je pod wodą i umieść na kiełkownicy. Upewnij się, że są równomiernie rozłożone.
Podlewaj 2-3 razy dziennie.
Przed spożyciem kiełki należy umyć.
Smacznego!
Termin przydatności do wysiewu: 3 lata
Waga opakowania: 35g
Opinie o produkcie (0)