Producenci

Koper Włoski Owoc EKO - 50g Dary Natury

Dostępność: in stock
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy

Opis

KOPER WŁOSKI OWOC EKO 50G

 W medycynie ludowej wywar ze sproszkowanych owoców uważano za środek ogólnie wzmacniający, służący do przemywania oczu i nacierania głowy na porost włosów. Koper włoski stosowano również przy katarze żołądka i jako środek moczopędny oraz regulujący miesiączkowanie.

        Obecnie owoc używany jest jako lek wykrztuśny, rozkurczowy, pobudzający trawienie, wiatropędny i mlekopędny dla karmiących matek. Obok rumianku jest najniezbędniejszym lekiem dla niemowląt, przeciwdziałającym wzdęciom.

Koper włoski ma szerokie zastosowanie jako przyprawa kuchenna. Młode liście dodaje się do dań z ryb, zup i masła.

       Sproszkowanymi owocami przyprawia się potrawy z ryżu, kukurydzy, drób, baraninę i dziczyznę. Owoce dodaje się również do kiszenia kapusty i ogórków oraz do marynat, a także do pierników.

Koper włoski jest dobrym pożytkiem pszczelim. Dawniej zielem kopru nacierano wnętrza nowych uli, by zwabić do nich roje pszczele.

Według literatury zielarskiej owoc kopru włoskiego może być stosowany w zaburzeniach trawiennych, kolkach, wzdęciach, działa korzystnie na górne drogi oddechowe.

Sposób użycia:

Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.

 
Składniki:

koper włoski owoc* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego

 
Opakowanie:

50g

 
 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl