Producenci

Mąka migdałowa 0,5 kg Młyn Kopytowa

 maka-migdalowa.jpg
  • nowość
Dostępność: in stock
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy

Opis

Mąka migdałowa 0,5 kg

Mąka migdałowa

Mąka migdałowa powstaje przez drobne zmielenie migdałów. Mąka ta jest lekkim, białym proszkiem z słodkim posmakiem. Zachowuje ona wszystkie cechy samych migdałów, które są bogatym źródłem  jednonasyconych i wielonasyconych kwasów tłuszczowych, błonnika, białka, minerałów i witamin. Jest stosowana do wypieków ciast, naleśników, racuchów, czy gofrów, ale również jako spód do pizzy.

Mąka migdałowa - wartości odżywcze

Mąka migdałowa zawiera stosunkowo mało węglowodanów, wobec czego może być stosowana przez osoby będące na diecie ketogenicznej. Jest doskonałym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, oraz białka. Mąka migdałowa zmniejsza stężenie cholesterolu we krwi, oraz ma działania antyoksydacyjne -  chroni organizm przed działaniem wolnych rodników. Jest niezwykle bogata w magnez, żelazo i wapń.

Mąka migdałowa - do czego użyć

Mąkę migdałową można z powodzeniem stosować jako zagęszczacz do zup, czy sosów. Bardzo dobrze sprawuje się również w deserach, gdzie gwarantuje przyjemny orzechowy posmak i aromat. Można ją także wykorzystywać w mięsnych, czy rybnych masach do klopsów lub kotletów, a nawet do przygotowania panierki.
Mąka bezglutenowa.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl