Producenci
PROMOCJE
Wszewłoga górska cięta czyta 25g Nanga
47,00 zł 37,50 zł
szt.
Dyptam korzeń - krzew Mojżesza cięty 50 g Nanga
15,20 zł 11,99 zł
szt.
MĄKA KUKURYDZIANA BIO 400 g - BIO PLANET
4,20 zł 2,99 zł
szt.
Herbatka SIELANNA - 100g Nanga
17,89 zł 11,99 zł

Mąka z ciecierzycy 1 kg bez polepszaczy Młyn Kopytowa

Dostępność: out of stock

Opis

Mąka z ciecierzycy 1 kg

Mąka z ciecierzycy wytwarzana jest przez zmielenie ciecierzycy (cieciorki). Jest to warzywo strączkowe posiadające wspaniałe właściwości. Jest bogatym źródłem białka roślinnego, przez co osoby będące na diecie wegańskiej lub wegetariańskiej często wybierają właśnie ten produkt.

Mąka z ciecierzycy - wartości zdrowotne

Mąka z ciecierzycy jest świetna nie tylko dla osób dbających o różnorodną dietę i wegetarian. Jest też bardzo dobra dla diabetologów, ponieważ zawiera niski indeks glikemiczny co nie powoduje nagłego wzrostu glukozy we krwi. Oprócz sporej ilości białka, występują w niej żelazo i kwas foliowy, które mogą korzystnie wpływać na przebieg procesów krwiotwórczych. Ciecierzyca zawiera w sobie dużo błonnika co powoduje, że jest bardzo sycąca i pomaga zachować dobrą formę i smukłą sylwetkę. Mąka z ciecierzycy jest niskokaloryczna i zawiera sporo żelaza, witaminy B6 oraz magnezu. Jest to produkt bezglutenowy.

Mąka z ciecierzycy - do czego użyć

Mąka z ciecierzycy używana jest do zrobienia hummusu, pysznych ciast, kotletów oraz pasztetów wege. Można upiec z niej orientalne pieczywo, które jest bardzo ważne w kuchni indyjskiej. Mąką z cieciorki można zagęszczać też zupy oraz gulasz.

Mąka bezglutenowa.

Wartości odżywcze (na 100 g):

Wartość energetyczna:

387 kcal

Tłuszcz:

6,7 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,7 g

Węglowodany

57,8 g

W tym cukry:

10,8  g

Błonnik:

10,8 g

Białko:

22,4 g

Sól:

0,16 g

Wyprodukowano w Polsce

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl