Mirt zwyczajny liść 50 g Nanga
Opis
Mirt zwyczajny liść 50 g Nanga
Działa wykrztuśnie. Ułatwia oddychanie poprzez rozkurczowy wpływ na oskrzela. Pomaga odblokować nos i zatoki.
Mirt zwyczajny (Myrtus communis) – wiecznie zielony krzew wytwarzający drobne liście o podługowatym kształcie oraz białe, sześciopłatkowe kwiaty. Jego rodzimym obszarem występowania są tereny wokół Morza Śródziemnego. Surowcem zielarskim jest cała nadziemna część rośliny lub sam liść. Liście obfitują w takie związki aktywne, jak: olejek eteryczny, flawonoidy, garbniki, taniny i laktony. Mirt zwyczajny ma też swoje miejsce w kulturze – symbolizuje on zwycięstwo życia nad śmiercią, radość i odnowę. W starożytnej Grecji i Rzymie jego gałązki stanowiły ważny element bukietów oraz wieńców ślubnych. Również w medycynie naturalnej mirt jest wysoko ceniony i zalecany w przypadku osłabienia układu pokarmowego oraz dróg oddechowych. Ponadto wspiera on prawidłową odporność i nadaje się do sporządzania kojących opatrunków. To wspaniałe zioło można zastosować w postaci zdrowotnych naparów lub wykorzystać je w kuchni jako przyprawę nadającą daniom ciekawy aromat i lekko gorzkawą nutę.
Właściwości prozdrowotne:
- Wspiera prawidłową pracę układu odpornościowego. Wspomaga organizm w walce z bakteriami, wirusami i grzybami.
- Pomaga oczyścić drogi górne i dolne drogi oddechowe.
- Dba o prawidłowe trawienie i poprawia łaknienie.
Skład:
Liść mirtu zwyczajnego 100%.
Mirt zwyczajny – liść pochodzący z tradycyjnych upraw.
Produkt najwyższej jakości!
Kraj pochodzenia: Albania.
Zalecany sposób użycia:
Napar: 1 łyżkę surowca zalać szklanką wrzącej wody. Parzyć pod przykryciem 10-15 minut, po czym przecedzić. Spożywać 2 szklanki dziennie. Można także zaparzyć na mleku.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Przeciwwskazania:
Nie stosować podczas ciąży i laktacji.
Część rośliny:
liść
Sposób zbioru:
Z upraw konwencjonalnych
Tradycyjna medycyna:
Europejska
Kraj pochodzenia:
Albania
Smak:
gorzki
Zdrowie:
Prawidłowa odporność, Sprawne jelita, Zdrowie skóry, Czyste zatoki, Trawienie, Przeciwutleniacze, antyoksydanty, Układ oddechowy, Higiena jamy ustnej
Zastosowanie:
pielęgnacja twarzy, dla cery suchej i wrażliwej, przyprawa, trądzik
Ostrzeżenia:
nie stosować w ciąży, nie stosować podczas laktacji
Mirt zwyczajny (Myrtus communis) – wiecznie zielony krzew wytwarzający drobne liście o podługowatym kształcie oraz białe, sześciopłatkowe kwiaty. Jego rodzimym obszarem występowania są tereny wokół Morza Śródziemnego. Surowcem zielarskim jest cała nadziemna część rośliny lub sam liść. Liście obfitują w takie związki aktywne, jak: olejek eteryczny, flawonoidy, garbniki, taniny i laktony. Mirt zwyczajny ma też swoje miejsce w kulturze – symbolizuje on zwycięstwo życia nad śmiercią, radość i odnowę. W starożytnej Grecji i Rzymie jego gałązki stanowiły ważny element bukietów oraz wieńców ślubnych. Również w medycynie naturalnej mirt jest wysoko ceniony i zalecany w przypadku osłabienia układu pokarmowego oraz dróg oddechowych. Ponadto wspiera on prawidłową odporność i nadaje się do sporządzania kojących opatrunków. To wspaniałe zioło można zastosować w postaci zdrowotnych naparów lub wykorzystać je w kuchni jako przyprawę nadającą daniom ciekawy aromat i lekko gorzkawą nutę.
Właściwości prozdrowotne:
- Wspiera prawidłową pracę układu odpornościowego. Wspomaga organizm w walce z bakteriami, wirusami i grzybami.
- Pomaga oczyścić drogi górne i dolne drogi oddechowe.
- Dba o prawidłowe trawienie i poprawia łaknienie.
Skład:
Liść mirtu zwyczajnego 100%.
Mirt zwyczajny – liść pochodzący z tradycyjnych upraw.
Produkt najwyższej jakości!
Kraj pochodzenia: Albania.
Zalecany sposób użycia:
Napar: 1 łyżkę surowca zalać szklanką wrzącej wody. Parzyć pod przykryciem 10-15 minut, po czym przecedzić. Spożywać 2 szklanki dziennie. Można także zaparzyć na mleku.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Przeciwwskazania:
Nie stosować podczas ciąży i laktacji.
Część rośliny: | liść |
---|---|
Sposób zbioru: | Z upraw konwencjonalnych |
Tradycyjna medycyna: | Europejska |
Kraj pochodzenia: | Albania |
Smak: | gorzki |
Zdrowie: | Prawidłowa odporność, Sprawne jelita, Zdrowie skóry, Czyste zatoki, Trawienie, Przeciwutleniacze, antyoksydanty, Układ oddechowy, Higiena jamy ustnej |
Zastosowanie: | pielęgnacja twarzy, dla cery suchej i wrażliwej, przyprawa, trądzik |
Ostrzeżenia: | nie stosować w ciąży, nie stosować podczas laktacji |
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)