
Morszczyn cięty kelp 100 g Nanga






Opis
Morszczyn pęcherzykowaty, znany również jako kelp, to morski glon z klasy brunatnic. Występuje naturalnie w północnym Atlantyku, Oceanie Arktycznym, Morzu Bałtyckim czy Morzu Białym. Stanowi bogate źródło m.in. jodu oraz działających prozdrowotnie polisacharydów. Brunatnice te są źródłem wielu substancji o działaniu prozdrowotnym.
Plecha morszczynu zawiera m.in.: organicznie związany jod, polisacharydy takie jak kwas alginowy, laminaryna, fukoidyna, fukoksantynę, mannitol, witaminy z grupy B, sole mineralne, np. cynku, miedzi, magnezu, selenu czy potasu. Związki te wykazują plejotropowe, czyli wielokierunkowe właściwości. Działają przeciwzapalnie, antyoksydacyjnie, przeciwwirusowo, antynowotworowo, moczopędnie, przeciwzakrzepowo. Mogą pobudzać procesy przemian metabolicznych, modulują pracę układu odpornościowego. Wpływają na regulację rytmu wypróżnień, a stosowane także zewnętrznie wygładzają i regenerują skórę.
ZASTOSOWANIE
- jako uzupełnienie diety w jod
- wspomaganie odchudzania
- poprawa przemiany materii
- poprawa metabolizmu z glukozy do insuliny
- wspomaga prawidłową pracę jelit
- pozwala utrzymać odpowiedni poziom cholesterolu we krwi
DAWKOWANIE I SPOSÓB UŻYCIA
1 łyżkę morszczynu zalać szklanką wrzącej wody, parzyć pod przykryciem 10 minut. Wypijać 2-3 razy dziennie po szklance naparu. Spożywać razem z namoczonym kelpem. Kelp w tej postaci może być dodawany do potraw lub jako zagęstnik.
Skład
morszczyn pęcherzykowaty 100% naturalny
Przeciwwskazania:
ciąża, karmienie piersią, nadwrażliwość na kelp
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)