Naturalne szare mydło potasowe AFRYKAŃSKIE w kostce, 100 g, Powrót do natury

Dostępność: out of stock
Cena: 15,20 zł 15.20
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

NATURALNE SZARE MYDŁO POTASOWE AFRYKAŃSKIE W KOSTCE, 100 G, POWRÓT DO NATURY

Mydło przeznaczone jest do mycia całego ciała i włosów w postaci stałej lub płynnej, po rozpuszczeniu w wodzie. Ma również zastosowanie w gospodarstwie domowym i ogrodnictwie.

Mydło przeznaczone jest do mycia całego ciała, włosów.

Mydło przeznaczone jest do mycia całego ciała i włosów w postaci stałej lub płynnej, po rozpuszczeniu w wodzie. Ma również zastosowanie w gospodarstwie domowym i ogrodnictwie.

Nasze mydło potasowe AFRYKAŃSKIE powstaje w procesie zmydlania, wodorotlenkiem potasu nierafinowanego tłuszczu palmowego najwyższej jakości. Tłuszcz ten pozyskiwany jest w sposób zrównoważony z DZIKICH palm rosnących w Kenii. Przy jego otrzymaniu nie czyniona jest szkoda w środowisku naturalnym, a przy zbiorze owoców pracują okoliczni mieszkańcy, otrzymując za swoją pracę godziwą zapłatę. Nasi dostawcy osobiście nawiązują i utrzymują kontakty z miejscową ludnością, a także pomagają i usprawniają produkcję mydła w miejscowych wioskach.

Mydło potasowe jest dużo bardziej miękkie niż mydło sodowe, dlatego powinno być przechowywane w suchym miejscu. Idealne do:

  • codziennej pielęgnacji skóry,
  • prania,
  • zmywania,
  • stosowania w ogrodnictwie (roztwór 1%-3%).

Ze 100 g mydła w kawałku można otrzymać, po rozcieńczeniu z wodą, około 500 ml gęstego mydła w płynie. Aby to zrobić należy pociąć kostkę mydła na mniejsze kawałki, umieścić w butelce, zalać mocno ciepłą wodą i pozostawić na kilka dni. Zawartość mieszać co jakiś czas odwracając naczynie. Aby przyspieszyć otrzymanie płynnego mydła można całość wymieszać np. blenderem ręcznym. Mydło w płynie otrzymane w ten sposób charakteryzuje się piękną, bursztynową barwą.

Naturalny, nierafinowany olej z owoców palmy zawiera dużą ilość karotenoidów, co sprawia, że mydło odznacza się charakterystyczną pomarańczową lub żółtą barwą, która jednak zanika z czasem pod wpływem światła i powietrza. Dlatego mydło zaleca się przechowywać w ciemnych pojemnikach, w suchym miejscu, w temp. 5-25 st. C.

Zawartość mydła około 75-80%.
Wysoko biodegradowalne, bez zapachu.
Waga netto w momencie pakowania: 100 g

Sposób użycia – mycie ciała i kąpiel:

Namydlić całe ciało i powolnymi, ruchami masować powierzchnię skóry. Taki relaksacyjny masaż powinien trwać kilka, kilkanaście minut, po czym mydło należy spłukać wodą. Inne zastosowanie produktu zależy tylko i wyłącznie od inwencji kupującego, na jego odpowiedzialność.*

* Ze względu na przepisy dotyczące kosmetyków, nie możemy zalecać tego produktu do prania, gdyż wtedy traktowany byłyby, jako detergent i podlegałyby odrębnym regulacjom i innemu oznakowaniu etykiety. Ma to miejsce u większości producentów, których produkty często zawierają, oprócz mydła, dodatkowe składniki wspomagające pranie. Nam zależy na podkreśleniu jakości i czystości produktu wytwarzanego w naszej Mydlarni, zawierającego w swoim składzie tylko mydło. Dlatego zarejestrowany jest on, jako kosmetyk.

Skład:

Potassium Palmate, Potassium Palm Kernelate, Aqua, Sodium Chloride, Glycerin, Potassium Hydroxide.

Przy produkcji mydeł potasowych nie dodajemy chlorku sodu. Możliwa śladowa obecność chlorków wynika z procesu technologicznego i została uwzględniona przy zgłaszaniu produktu do Raportu Bezpieczeństwa, stąd ich obecność w składzie INCI. W praktyce nasze badania laboratoryjne nie wykazują obecności chlorków w składzie mydeł potasowych.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl