Producenci

OLEJ Z AWOKADO, AVOCADOW, ORGANICZNY 100 ML - WSPANIALE CHRONI SKÓRĘ, ESENT

Dostępność: in stock
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy

Opis

OLEJ Z AWOKADO, AVOCADOW, ORGANICZNY 100 ML - WSPANIALE CHRONI SKÓRĘ, ESENT

Olej z Awokado, Avocadow, organiczny 100 ml ESENT Silnie nawilża , pobudza zdolności regeneracyjne skóry. Jako silny antyoksydant chroni skórę przed wpływem czynników zewnętrznych. Dzięki wysokiemu stężeniu witamin A,D,E,B, lecytyny i fitosteroli roślinnych, przyspiesza procesy regeneracyjne w tkance łącznej, przyspiesza gojenie ran, oparzeń.

Olej z awokado, naturalny tłoczony na zimno, kosmetyczny, pozyskiwany z dojrzałych owoców drzewa (Persea Gratissima). Olej ma szerokie zastosowanie kosmetyczne, przede wszystkim dzięki właściwościom regeneracyjnym, antyoksydacyjnym i nawilżającym. Jest olejem odpowiednim do wszystkich rodzajów skóry. Sprzedajemy olej organiczny, tłoczony na zimno.

Działanie

Olej jest łatwo wchłaniany i przyswajany przez skórę, swobodnie przenika przez naskórek i penetruje jej głębsze warstwy. Silnie nawilża , pobudza zdolności regeneracyjne skóry. Jako silny antyoksydant chroni skórę przed wpływem czynników zewnętrznych. Dzięki wysokiemu stężeniu witamin A,D,E,B, lecytyny i fitosteroli roślinnych, przyspiesza procesy regeneracyjne w tkance łącznej, przyspiesza gojenie ran, oparzeń. Polecany jest przy pielęgnacji skóry suchej,dojrzałej z uszkodzeniami „mechanicznymi”. Przy skórze mocno dojrzałej zmniejsza tzw „plamy starcze”.

Stosowanie

Olej może być stosowany bezpośrednio na skórę, jako olejek nawilżająco - regenerująco. Ważne aby przed użyciem wstrząsnąć, butelką. Jest często stosowany jako składnik kosmetyków do mycia i pielęgnacji skóry i włosów.
Często spotykany w preparatach chroniących przed promieniowaniem UV ( ma naturalny faktor 4 )
Dzięki wysokiej zawartości witamin świetnie sprawdza się w roli oleju do masażu.

Informacje chemiczne.

Zielonkawy, mętny i gęsty olej, na dole opakowania może się tworzyć zawiesina. W niskich temperaturach może twardnieć.
Zawiera w składzie kwasy : oleinowy, linolowy, palmitynowy, stearynowy, linolenowy,
Ponadto ma wysokie stężenie lecytyny, fitosteroli, oraz witaminy: A, B, D, E, H, K, PP.

Informacje o pochodzeniu.

Olej wyprodukowany w Meksyku, tłoczony na zimno. Nie ma specjalnych zaleceń co do przechowywania.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl