Producenci
PROMOCJE
EKO PODGRZYBEK - grzyby suszone - 20 g - RUNOLAND
7,20 zł 5,79 zł
szt.
Misa Tybetańska ręcznie kuta - czakra sakralna - 15 cm
350,00 zł 315,00 zł
szt.
MISKA DLA PSA - Bambusowa EKO - Złap Łatkę - Woof
22,99 zł 18,39 zł
szt.
Misa Tybetańska typu Lingam - czakra gardła - 14,5 cm
620,00 zł 558,00 zł
szt.
Misa Tybetańska typu Lingam - czakra trzeciego oka
320,00 zł 288,00 zł
szt.
WARZYWA SUSZONE - mieszanka bez konserwantów - 100g
2,98 zł 2,19 zł
szt.
MISKA DLA KOTA - Bambusowa EKO - Łapy Precz
22,99 zł 18,39 zł
szt.
Krem Batomix daktylowo-kakaowy z kokosem 200g BATOM BIO
12,70 zł 10,29 zł
szt.
PAPRYKA CZERWONA - suszona - bez chemii - 50g
4,99 zł 3,79 zł
szt.

Olej Jojoba organiczny tłoczony na zimno nierafinowany 250ml Esent

Dostępność: out of stock

Opis

OLEJ JOJOBA ORGANICZNY TŁOCZONY NA ZIMNO NIERAFINOWANY 250ML ESENT

Ciekły wosk o złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z wycisku nasion krzewu simondsii kalifornijskiej, znanej też jako jojoba (Simmondsia chinensis), występującej naturalnie w obu Amerykach, hodowanej na plantacjach w Afryce Północnej, Europie Południowej.

Składa się głównie z nasyconych i nienasyconych alkoholi i kwasów tłuszczowych, zawiera bardzo dużo witaminy A, E, F

Olej jojoba dzięki bliskiemu powinowactwu dla składników budujących ludzką skórę, jest bardzo łatwo przyswajalny, przez skórę. Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę, włosom nadaje niespotykaną miękkość i blask. Może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej, pomaga w leczeniu zapaleń skóry (np. łuszczycy ) i trądziku. Zawiera kwas mirystynowy, wspomagający leczenie zapalenia stawów.

Sposób użycia

Można stosować bezpośrednio na skórę (podobnie jak balsam czy krem). Olej można również wmasowywać we włosy (suche), po 30-120 minutach należy je umyć łagodnym szamponem.

Jest znakomitym dodatkiem do kremów i balsamów i szamponów (home made).

Olej jojoba zachowuje naturalną kwaśną warstwę ochronną skóry, dzięki temu skóra pozostaje młoda, elastyczna i gładka, jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym o faktorze około 4. Dzięki olejowi jojoba można uniknąć poparzenia słonecznego, poza tym opalenizna będzie miała ładny oliwkowy kolor i będzie się utrzymywać się bardzo długo.

Skład

- witamina A, która wspomaga naturalne funkcjonowanie skóry

- witamina E, która przyspiesza regeneracje skóry i spowalnia proces starzenia się

- witamina F, która działa immunostymulująco na skórę i cały organizm

- do 8% wody

- do 10% cukru

- do10% błonnika pokarmowego

- do 30% aminokwasów, nienasyconych wosków i kwasy tłuszczowe

- alkohole.

Informacje o pochodzeniu i certyfikatach

Olej produkowany jest na terenie UE (UK) z surowców pochodzących z Hiszpanii. Olej jest dopuszczony do sprzedaży jako surowiec kosmetyczny na terenie EU i USA. Rozlewany jest w atmosferze gazu obojętnego.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl