Producenci
PROMOCJE
PAPRYKA CZERWONA - suszona - bez chemii - 50g
4,99 zł 3,79 zł
szt.
Krem Batomix daktylowo-kakaowy z kokosem 200g BATOM BIO
12,70 zł 10,29 zł
szt.
KUBEK Podróżny BAMBUSOWY EKO - Zakręcany - TUKAN
25,49 zł 19,59 zł
szt.
Misa Tybetańska typu Lingam - czakra trzeciego oka
320,00 zł 288,00 zł
szt.
KUBEK Podróżny BAMBUSOWY EKO - Zakręcany - PAW
24,49 zł 19,59 zł
szt.
WARZYWA SUSZONE - mieszanka bez konserwantów - 100g
2,98 zł 2,19 zł
szt.
EKO PODGRZYBEK - grzyby suszone - 20 g - RUNOLAND
7,20 zł 5,79 zł
szt.
Kubek podróżny Bambusowy - Zakręcany - Mopps 400 ml
28,50 zł 21,99 zł
szt.
Misa Tybetańska typu Lingam - czakra gardła - 14,5 cm
620,00 zł 558,00 zł
szt.
TAHINI NATURALNE BEZGLUTENOWE BIO 350 g - PRIMAECO
14,55 zł 11,49 zł
szt.

Olej Macadamia, tłoczony na zimno, 100 ml, Esent

Dostępność: out of stock
Cena: 12,70 zł 12.70
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Olej Macadamia, NIERAFINOWANY, tłoczony na zimno, 100 ml, Esent

Jasnożółty olej otrzymywany z tłoczenia na zimno i orzeszków makadamii (Macadamia integrifolia), nie poddawany procesowi rafinacji.

Naturalny olej  zalecany do pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej i łuszczącej się. Działa rewitalizująco, wygładzająco, poprawia napięcie skóry (zwłaszcza dojrzałej). Ma właściwości antyoksydacyjne, zapobiega utlenianiu komórek . Zawarte w nim kwasy (olejowe i palmitynowe) to naturalne składniki ludzkiej skóry, dzięki czemu olej wchłania się znakomicie.

Doskonale zmiękczania i wygładza naskórek. Świetnie łagodzi podrażnienia po opalaniu i wspomaga leczenie urazów mechanicznych skóry, rozstępów i blizn.

Włosom nadaje im niespotykany blask, odżywia.

Jest częstym składnikiem kremów, balsamów, kosmetyków antycellulitowych (w połączeniu z olejem cynamonowym). Można go też stosować jako olej do masażu.

Sposób użycia

Olej można bezpośrednio stosować na skórę, znakomicie sprawdzi się jako balsam po kąpieli. Można go też wmasowywać w końcówki włosów. Jest znakomitym rozpuszczalnikiem dla innych składników aktywnych (np. oleju cynamonowego).

Można go też używać jako dodatek do kremów, balsamów, odżywek do włosów itp.

Informacje chemiczne

Zawiera 57% kwasu olejowego, 25% kwasu palmitynowego, kwasów tłuszczowych omega 3/6/9, bogaty w witaminy A,B,E, oraz składniki mineralne i lecytynę.

Informacje o pochodzeniu i certyfikatach

Sprzedawany przez nas olej został wyprodukowany w 100% z orzeszków pochodzących z plantacji ekologicznych zlokalizowanych w Australii. . Rozlewany jest w atmosferze gazu obojętnego i badany mikrobiologicznie.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl