Producenci
PROMOCJE
Misa Tybetańska typu Lingam - czakra korony
320,00 zł 288,00 zł
szt.
KUBEK Podróżny BAMBUSOWY EKO - Zakręcany - WIERZBA
28,00 zł 22,39 zł
szt.
MISKA DLA PSA - Bambusowa EKO - Złap Łatkę - Woof
22,99 zł 18,39 zł
szt.
KUBEK Podróżny BAMBUSOWY EKO - Zakręcany - PAW
24,49 zł 19,59 zł
szt.
MISKA DLA KOTA - Bambusowa EKO - Łapy Precz
22,99 zł 18,39 zł
szt.
Misa Tybetańska ręcznie kuta - czakra sakralna - 15 cm
350,00 zł 315,00 zł
szt.
Misa Tybetańska typu Lingam - czakra gardła - 14,5 cm
620,00 zł 558,00 zł
szt.
KUBEK Podróżny BAMBUSOWY EKO - Zakręcany - TUKAN
25,49 zł 19,59 zł
szt.
SOK Z CYTRYNY EKO 100ML
3,95 zł 2,49 zł
MORWA BIAŁA - suszona - bez pestek - 1kg
29,49 zł 23,80 zł
szt.
WARZYWA SUSZONE - mieszanka bez konserwantów - 100g
2,98 zł 2,19 zł
szt.
EKO PODGRZYBEK - grzyby suszone - 20 g - RUNOLAND
7,20 zł 5,79 zł
szt.
Misa Tybetańska typu Lingam - czakra trzeciego oka
320,00 zł 288,00 zł
szt.
PAPRYKA CZERWONA - suszona - bez chemii - 50g
4,99 zł 3,79 zł
szt.

Olej z Czarnuszki naturalny, organic, tłoczony na zimno 100 ml, ESENT

Dostępność: in stock
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy

Opis

Olej z Czarnuszki naturalny, organic, tłoczony na zimno 100 ml, ESENT

Olej z czarnuszki ( Black Seed Oil ) otrzymywany jest z tłoczenia na zimno nasion czarnuszki siewnej ( Nigella Sativa ). Czarnuszka jest rośliną z rodziny jaskrowatych, stosowana jest medycynie naturalnej ( zwłaszcza w krajach basenu Morza Śródziemnego ) przynajmniej od 2500 lat.

Olej ma jasnobrązowy kolor, korzenny zapach i charakterystyczny goryczkowaty smak. Ze względu na unikalny skład stosowany jest w przemyśle spożywczym, kosmetycznym i farmaceutycznym.

Sprzedawany przez nas olej jest olejem w 100 % naturalnym, pochodzi z tłoczenia na zimno, nie jest mieszany z innymi olejami, ani konserwowany witaminą E !!!!!

Działanie.

Dzięki unikalnemu składowi (wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych linolowego, linolenowego ) , olej wspomaga leczenie alergii, stanów zapalnych skóry, grzybic i trądziku. Olej chroni skórę przed niekorzystnym działaniem promieniu UV, nadaje jej piękny koloryt i niespotykaną gładkość.

Olej często jest też stosowany w pielęgnacji włosów, gdyż znacząco poprawia kondycję skóry głowy, wpływa na przyspieszenie wzrostu włosów, nadaje włosom piękny zdrowy wygląd i przepiękny zapach.

Zawarta w tym oleju tymochiniona ma silne działanie bakteriobójcze, sprawia, że używany jest w aromaterapii przy przeziębieniach, kaszlu i zapaleniu oskrzeli.


Stosowanie.

Olej można stosować bezpośrednio na skórę i włosy. W przypadku pielęgnacji włosów należy niewielką ilość oleju wetrzeć w suche włosy i skórę głowy - pozostawić na około 2 godziny po czym dokładnie umyć delikatnym szamponem.

Skład.

- nasycone kwasy tłuszczowe, 
- kwas linolowy, 
- kwas olejowy, 
- kwas alfa-linolenowy, 
- olejki eteryczne, 
- naturalne tokoferole

Przechowywanie.

Olej jest słabo odporny na działanie słońca i wyższych temperatur, po otwarciu zaleca się przechowywanie w lodówce !!!!


Pochodzenie.

Surowiec pochodzi z Egiptu i Syrii, olej konfekcjonowany w UK/PL.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl