Producenci
PROMOCJE
WARZYWA SUSZONE - mieszanka bez konserwantów - 100g
2,98 zł 2,19 zł
szt.
EKO PODGRZYBEK - grzyby suszone - 20 g - RUNOLAND
7,20 zł 5,79 zł
szt.
LEN Mielony - odtłuszczony - 500g
3,98 zł 2,79 zł
szt.
PAPRYKA CZERWONA - suszona - bez chemii - 50g
4,99 zł 3,79 zł
szt.
Misa Tybetańska ręcznie kuta - czakra sakralna - 15 cm
350,00 zł 315,00 zł
szt.
KUBEK Podróżny BAMBUSOWY EKO - Zakręcany - TUKAN
25,49 zł 19,59 zł
szt.
Misa Tybetańska typu Lingam - czakra gardła - 14,5 cm
620,00 zł 558,00 zł
szt.
Kubek podróżny Bambusowy - Zakręcany - Mopps 400 ml
28,50 zł 21,99 zł
szt.
MORWA BIAŁA - suszona - bez pestek - 1kg
29,49 zł 23,80 zł
szt.
Krem Batomix daktylowo-kakaowy z kokosem 200g BATOM BIO
12,70 zł 10,29 zł
szt.
MISKA DLA PSA - Bambusowa EKO - Złap Łatkę - Woof
22,99 zł 18,39 zł
szt.
KUBEK Podróżny BAMBUSOWY EKO - Zakręcany - WIERZBA
28,00 zł 22,39 zł
szt.
MISKA DLA KOTA - Bambusowa EKO - Łapy Precz
22,99 zł 18,39 zł
szt.
Misa Tybetańska typu Lingam - czakra trzeciego oka
320,00 zł 288,00 zł
szt.

Olej ze słodkich migdałów, ORGANICZNY - 250 ml Esent

Dostępność: in stock
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy

Opis

Olej ze słodkich migdałów, ORGANICZNY, migdałowy, ESENT, 250 ml

Uzyskiwany jest z nasion owoców krzewu migdałowego - odmiany słodkiej. Naturalnie rośnie w Azji zachodniej, ponadto jego plantacje są zlokalizowane we Włoszech, Hiszpanii, Portugalii i naturalnie w Afryce Północnej. Olej tłoczony na zimno, NIERAFINOWANY.

Jest to jeden z najlepszych olejów kosmetycznych. Stosowany jest jako aktywny składnik przez wszystkie koncerny kosmetyczne. Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu ciężkości (tłustości), jest dobrze wchłaniany. Polecany szczególnie do pielęgnacji skóry dziecka. (jest bardzo łagodny, nie drażni, uspokaja). Doskonały do masażu, pielęgnacji skóry suchej, podrażnionej. Polecany przy profilaktyce antyrozstępowej.

 

 

Dzięki swym unikalnym właściwościom używany jest w leczeniu łuszczycy i egzem.

Zastosowanie:

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%.

Dzięki swym właściwościom i rozsądnej cenie olej ze słodkich migdałów jest stosowany jako olej bazowy przy produkcji wielu kosmetyków ( także w warunkach domowych ). Świetnie sprawdza się jako baza olejowa produktów do nawilżania po kąpieli, czy jako preparatów do codziennego nawilżania skóry ( nie pozostawia uczucia „tłustości” ). Ma bardzo dobre właściwości zmydlające stąd też jest często wykorzystywany przy produkcji mydeł.

Skład:

Olej zawiera 65–68% kwasu oleinowego, 24–26% kwasu linolowego, 4–5% kwasu palmitynowego, 2–3% kwasu stearynowego oraz witaminy i składniki mineralne. Gęstość względna: 0,916 Wskaźnik odbicia: 1,471 Wskaźnik jodu: 98 Wskaźnik mydlenia: 191

Olej tłoczony na zimno NIERAFINOWANY

INCL : Prunus Amygdalus Dulcis

Numer CAS 8007-69-0 / 90320-37-9

Numer EINECS 291-063-5

Pochodzenie:

Olej certyfikowany w Wielkiej Brytanii, przez Soil Association jest produktem organicznym.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl