Producenci
PROMOCJE
Napój sojowy kokosowy 330 ml
3,75 zł 3,19 zł
szt.
Dyfuzor Zapachowy - Plantacja Wanilii 120 ml
59,00 zł 50,15 zł
szt.
Dyfuzor Zapachowy - Sad Wiśniowy 120 ml
59,00 zł 50,15 zł
szt.
Napój sojowy o smaku bananowym 330 ml
3,75 zł 3,19 zł
szt.
Bawełniana Poduszka Terapeutyczna z Lawendą - Kwiaty
75,00 zł 67,50 zł
szt.
Sól czosnkowa 100g Pan Zdrówko
1,90 zł 1,39 zł
szt.
Napój sojowy o smaku bananowym 750ml
6,50 zł 5,90 zł
szt.

Olejek z Drzewa Herbacianego - 20 ml Esent

Dostępność: out of stock

Opis

Olejek z Drzewa Herbacianego 20 ml, Australijski, Esent

Olejek eteryczny z Drzewa Herbacianego (Melaleuca Alternifolia), pochodzącego z Australii. Surowiec dla przemysłu (Raw Material). Pozyskiwany jest w procesie destylacji parą wodną liści i drobnych gałązek. Drzewo Herbaciane, a w zasadzie jego liście, były do wieków używane przez rdzennych mieszańców Australii, do leczenia wielu schorzeń. Do chwili obecnej wyodrębniono w oleju z tego drzewa ponad 90 związków o działaniu leczniczym, bakteriobójczym, antygrzybicznym itp..

 

Działanie

Olejek ma przede wszystkim silne działanie bakteriobójcze i antygrzybiczne. Świetnie sprawdza się przy leczeniu i łagodzeniu objawów, wszelkich stanów zapalnych skóry, w tym trądziku, egzem, brodawek, zmian grzybiczych. Reguluje pracę gruczołów łojowych, ścieśnia pory skóry, pobudza naturalne procesy regenerujące, oraz oczyszcza skórę. Na koniec wypada wspomnieć, że olejek ma właściwości przeciwbólowe, przeciwświądowe.


Zastosowanie

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 0,5-3%

Olej zalecany do formuł kosmetycznych na trądzik. zmiany egzemowe, grzybicze. Olej świetnie sprawdza się przy łagodzeniu objawów po ugryzieniu przez owady i do oczyszczania skóry ( nie stosować bezpośrednio na rany ).

W przemyśle kosmetycznym stosowany jest jako dodatek do środków czystości, kosmetyków to twarzy i ciała, preparatów łagodzących skutki poparzeń itp.

 


Informacje chemiczne

Olejek eteryczny z gałązek i liści drzewa Melaleuca Alternifolia. W swym składzie zawiera min naturalny Terpinen-4-ol i Cyneol. Jest olejkiem rzadkim, o barwie jasnożółtej ( słomkowej ).

Pochodzenie

Olej importowany i certyfikowany w Wielkiej Brytanii.

 

Surowiec dla przemysłu (Raw Material) : Olejek z Drzewa Herbacianego / Tea Tree Oil, Australian
INCL : Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, (LINALOOL*, LIMONENE*) *naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z
7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl