
Orzech włoski zielone łupiny 100 g Nanga






Opis
Orzech włoski zielone łupiny 100 g
Orzech włoski (Juglans regia) – solidne drzewo o dużych liściach i owalnych owocach, pokrytych z zewnątrz zieloną łupiną, wewnątrz której znajduje się orzech w skorupce. W zielarstwie wykorzystywane są różne części tej rośliny: owoce, liście, łupiny i kora. Owoce orzecha włoskiego wszyscy bardzo dobrze znamy – są bardzo smaczne i odżywcze. Zielona łupina, której nie jemy, okazuje się także być surowcem godnym uwagi. Stanowi ona źródło wielu cennych związków bioaktywnych, takich jak: taniny, flawonoidy, karotenoidy oraz witaminy: B, C, E, K i P. Ponadto jest bogata w krzem, jod, potas, żelazo, magnez i selen. Już w czasach starożytnych z zielonych łupin orzecha włoskiego przyrządzano okłady na podrażnią skórę. Takie zastosowanie znajduje słuszność także współcześnie. Odwar z zielonych łupin pomaga w regeneracji ran, oparzeń i otarć. Dba o zdrowy wygląd skóry oraz wspiera jej prawidłowe nawilżenie. Zielone łupiny można wykorzystać do wykonania naturalnej odżywki do włosów lub kremu do ciała. Świetnie sprawdzają się również jako składnik past i płynów do higieny jamy ustnej.
Właściwości prozdrowotne:
- Wspiera regenerację zmian skórnych i podrażnień.
- Wspaniale pielęgnuje skórę i dbają o jej prawidłowe nawilżenie.
- Odżywia włosy i nadaje im zdrowy wygląd.
- Dba o higienę jamy ustnej. Pomaga zredukować kamień nazębny oraz działa wybielająco na zęby.
Orzech włoski – zielona łupina w postaci ciętej lub mielonej.
Produkt najwyższej jakości!
Kraj pochodzenia: Francja
2. Składniki
Zielone łupiny orzecha włoskiego 100%.
3. Zalecany sposób użycia
ŁUPINY CIĘTE
Garść łupin gotować 20 minut. Wywar stosować do przemywania skóry lub okładów.
ŁUPINY MIELONE
1-2 łyżki mielonych łupin gotować 20 minut. Wywar stosować do przemywania skóry lub okładów.
1 płaska łyżeczka to około 2,5g produktu.
Wyłącznie do użytku zewnętrznego!
4. Sposób przechowywania
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Część rośliny:
owoc
Sposób zbioru:
Z upraw konwencjonalnych
Tradycyjna medycyna:
Europejska
Kraj pochodzenia:
Albania
Zdrowie:
Przeciwutleniacze, antyoksydanty, Higiena jamy ustnej
Zastosowanie:
Do kąpieli, Pielęgnacja włosów, Pielęgnacja ciała, Do ciemnych włosów, Farba do włosów
Ostrzeżenia:
Do użytku zewnętrznego
Orzech włoski (Juglans regia) – solidne drzewo o dużych liściach i owalnych owocach, pokrytych z zewnątrz zieloną łupiną, wewnątrz której znajduje się orzech w skorupce. W zielarstwie wykorzystywane są różne części tej rośliny: owoce, liście, łupiny i kora. Owoce orzecha włoskiego wszyscy bardzo dobrze znamy – są bardzo smaczne i odżywcze. Zielona łupina, której nie jemy, okazuje się także być surowcem godnym uwagi. Stanowi ona źródło wielu cennych związków bioaktywnych, takich jak: taniny, flawonoidy, karotenoidy oraz witaminy: B, C, E, K i P. Ponadto jest bogata w krzem, jod, potas, żelazo, magnez i selen. Już w czasach starożytnych z zielonych łupin orzecha włoskiego przyrządzano okłady na podrażnią skórę. Takie zastosowanie znajduje słuszność także współcześnie. Odwar z zielonych łupin pomaga w regeneracji ran, oparzeń i otarć. Dba o zdrowy wygląd skóry oraz wspiera jej prawidłowe nawilżenie. Zielone łupiny można wykorzystać do wykonania naturalnej odżywki do włosów lub kremu do ciała. Świetnie sprawdzają się również jako składnik past i płynów do higieny jamy ustnej.
Właściwości prozdrowotne:
- Wspiera regenerację zmian skórnych i podrażnień.
- Wspaniale pielęgnuje skórę i dbają o jej prawidłowe nawilżenie.
- Odżywia włosy i nadaje im zdrowy wygląd.
- Dba o higienę jamy ustnej. Pomaga zredukować kamień nazębny oraz działa wybielająco na zęby.
Orzech włoski – zielona łupina w postaci ciętej lub mielonej.
Produkt najwyższej jakości!
Kraj pochodzenia: Francja
2. Składniki
Zielone łupiny orzecha włoskiego 100%.
3. Zalecany sposób użycia
ŁUPINY CIĘTE
Garść łupin gotować 20 minut. Wywar stosować do przemywania skóry lub okładów.
ŁUPINY MIELONE
1-2 łyżki mielonych łupin gotować 20 minut. Wywar stosować do przemywania skóry lub okładów.
1 płaska łyżeczka to około 2,5g produktu.
Wyłącznie do użytku zewnętrznego!
4. Sposób przechowywania
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Część rośliny: | owoc |
---|---|
Sposób zbioru: | Z upraw konwencjonalnych |
Tradycyjna medycyna: | Europejska |
Kraj pochodzenia: | Albania |
Zdrowie: | Przeciwutleniacze, antyoksydanty, Higiena jamy ustnej |
Zastosowanie: | Do kąpieli, Pielęgnacja włosów, Pielęgnacja ciała, Do ciemnych włosów, Farba do włosów |
Ostrzeżenia: | Do użytku zewnętrznego |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)