
Shankhapushpi ziele mielone 50g Nanga






Opis
Shankhapushpi ziele 50g mielone
Sprzyja rozwojowi zdolności intelektualnych i wzmacnia pamięć. Podnosi nastrój. Działa neuroprotekcyjnie.
Shankhapushpi (Convulvulus pluricaulis) – roślina pnąca, należąca do rodziny powojowatych, wytwarzająca białe kwiaty o kielichowym kształcie. Występuje głównie w Indiach, ale można spotkać ją także na południowo-wschodnich obszarach Azji oraz w Afryce. Surowcem zielarskim jest nadziemna część rośliny, zawierająca takie substancje aktywne, jak: shankhapushpina, konwolamina, skopoletyna, fitosterole, kwasy tłuszczowe oraz składniki mineralne. Shankhapushpi cenione jest za swój korzystny wpływ na pracę mózgu i całego układu nerwowego. Według Ajurwedy oraz współczesnych badań Convulvulus pluricaulis wyraźnie zwiększa poziom koncentracji, ułatwia zapamiętywanie, a także koi napięcie, relaksuje i przynosi dobry sen. Z tej indyjskiej rośliny przygotować można napar lub spożywać jej suszone ziele bezpośrednio w postaci proszku. Codzienne spożywanie shankhapushpi uspokaja rozbiegany umysł oraz wpływa na wzrost życiowego wigoru. Convulvulus pluricaulis polecane jest osobom przemęczonym oraz w okresach intensywnej nauki lub pracy intelektualnej.
Właściwości prozdrowotne:
- Wspiera prawidłową prace układu nerwowego – koi napięcie oraz podnosi sprawność intelektualną.
- Dodaje energii do działania i poprawia samopoczucie.
- Relaksuje ciało i umysł, pomaga zasnąć i podnosi jakość snu.
Skład:
Ziele shankhapushpi 100%.
Shankhapushpi – ziele pochodzące z naturalnych stanowisk.
Dostępne w postaci ciętej lub mielonej.
Produkt najwyższej jakości!
Kraj pochodzenia: Indie.
Zalecany sposób użycia:
Ziele cięte
Napar: 1-2 łyżeczki ziela zalać szklanką wrzącej wody, przykryć i odstawić na 15-20 minut. Przecedzić. Spożywać 1-3 razy dziennie.
Ziele mielone
1 łyżeczkę mielonego ziela wymieszać z ciepłą wodą lub mlekiem i spożywać 1-2 razy dziennie po posiłku.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Przeciwwskazania:
Nie zaleca się stosowania w okresie ciąży i laktacji.
Część rośliny:
ziele
Sposób zbioru:
Ze stanowisk naturalnych
Tradycyjna medycyna:
Ayurveda
Kraj pochodzenia:
Indie
Zdrowie:
Wsparcie snu, Stres, napięcie
Zastosowanie:
koncentracja, pamięć, myślenie, odprężenie i nastrój
Ostrzeżenia:
nie stosować w ciąży, nie stosować podczas laktacji
Shankhapushpi (Convulvulus pluricaulis) – roślina pnąca, należąca do rodziny powojowatych, wytwarzająca białe kwiaty o kielichowym kształcie. Występuje głównie w Indiach, ale można spotkać ją także na południowo-wschodnich obszarach Azji oraz w Afryce. Surowcem zielarskim jest nadziemna część rośliny, zawierająca takie substancje aktywne, jak: shankhapushpina, konwolamina, skopoletyna, fitosterole, kwasy tłuszczowe oraz składniki mineralne. Shankhapushpi cenione jest za swój korzystny wpływ na pracę mózgu i całego układu nerwowego. Według Ajurwedy oraz współczesnych badań Convulvulus pluricaulis wyraźnie zwiększa poziom koncentracji, ułatwia zapamiętywanie, a także koi napięcie, relaksuje i przynosi dobry sen. Z tej indyjskiej rośliny przygotować można napar lub spożywać jej suszone ziele bezpośrednio w postaci proszku. Codzienne spożywanie shankhapushpi uspokaja rozbiegany umysł oraz wpływa na wzrost życiowego wigoru. Convulvulus pluricaulis polecane jest osobom przemęczonym oraz w okresach intensywnej nauki lub pracy intelektualnej.
Właściwości prozdrowotne:
- Wspiera prawidłową prace układu nerwowego – koi napięcie oraz podnosi sprawność intelektualną.
- Dodaje energii do działania i poprawia samopoczucie.
- Relaksuje ciało i umysł, pomaga zasnąć i podnosi jakość snu.
Skład:
Ziele shankhapushpi 100%.
Shankhapushpi – ziele pochodzące z naturalnych stanowisk.
Dostępne w postaci ciętej lub mielonej.
Produkt najwyższej jakości!
Kraj pochodzenia: Indie.
Zalecany sposób użycia:
Ziele cięte
Napar: 1-2 łyżeczki ziela zalać szklanką wrzącej wody, przykryć i odstawić na 15-20 minut. Przecedzić. Spożywać 1-3 razy dziennie.
Ziele mielone
1 łyżeczkę mielonego ziela wymieszać z ciepłą wodą lub mlekiem i spożywać 1-2 razy dziennie po posiłku.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Przeciwwskazania:
Nie zaleca się stosowania w okresie ciąży i laktacji.
Część rośliny: | ziele |
---|---|
Sposób zbioru: | Ze stanowisk naturalnych |
Tradycyjna medycyna: | Ayurveda |
Kraj pochodzenia: | Indie |
Zdrowie: | Wsparcie snu, Stres, napięcie |
Zastosowanie: | koncentracja, pamięć, myślenie, odprężenie i nastrój |
Ostrzeżenia: | nie stosować w ciąży, nie stosować podczas laktacji |
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)