
Soplówka jeżowata, mielona, 50g






Opis
Soplówka jeżowata, mielona, 50g
Soplówka Jeżowata jest grzybem jadalnym oraz medycznym używanym od wieków w Tradycyjnej Chińskiej Medycynie. Swoim działaniem wpływa między innymi na układ nerwowy, funkcje poznawcze, odporność i poprawę wydolność organizmu. Zastosowanie - ułatwia uczenie się i zapamiętywanie - podnosi samopoczucie - ułatwia radzenie sobie z lękiem i stresem - pobudza procesy powstawania nowych połączeń nerwowych w mózgu Zaliczana jest do grupy „superfoods” oraz naturalnych substancji nootropowych. W ciągu ostatnich lat stwierdzono, że polisacharydy zawarte w grzybie mają właściwości immunomodulacyjne, neuroprotekcyjne oraz neuroregeneracyjne.
DZIAŁANIE I ZASTOSOWANIE
wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego
wspomaga procesy uczenia się i zapamiętywania
wpływa pozytywnie na samopoczucie i nastrój
wpływa korzystnie na układ pokarmowy
wspiera prawidłową pracę układu odpornościowego
SKŁAD
Opakowanie zawiera wysuszony owocnik Soplówki jeżowatej (Hericium erinaceus)..
SOPLÓWKA JEŻOWATA DAWKOWANIE I SPOSÓB UŻYCIA
Soplówka jeżowata herbata:
Rozdrobniony owocnik soplówki jeżowatej (1-3 g) zalać gorącą wodą i parzyć pod przykryciem.
Odwar
Rozdrobniony owocnik soplówki jeżowatej (1-3 g) gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Inne sposoby użycia:
Wyciąg na winie
Rozdrobnione owocniki soplówki jeżowatej zalać winem i pozostawić na ok 1 miesiąc.
Suszone owocniki soplówki jeżowatej można spożywać bezpośrednio ok 1 g trzy razy dziennie.
PRZECIWWSKAZANIA
Nie zaleca się spożywania soplówki przez kobiety w ciąży.
Opinie o produkcie (0)