
Tatarak kłącze mielone 100 g Nanga






Opis
Tatarak kłącze 100 g mielone
Kłącze tataraku obfituje w olejki eteryczne, które wpływają kojąco na układ nerwowy, a także dbają o skórę i włosy.
Tatarak zwyczajny (Acorus calamus) – roślina rosnąca nad brzegami jezior i stawów, posiadająca długie, pionowe liście oraz żółto-kremowe kwiaty o kolbowatym kształcie. Pochodzi z terenów Indii i Chin. Polska nazwa wywodzi się od tatarów, którzy prawdopodobnie przywieźli tą roślinę do Europy. Surowcem zielarskim jest kłącze tataraku, zawierające: olejek eteryczny (a w nim związki seskwiterpenowe), substancje gorzkie, garbniki, aminy, kwasy organiczne i składniki mineralne. Początki jego wykorzystania w medycynie tradycyjnej sięgają czasów antycznych. To cenny środek o korzystnym wpływie na funkcjonowanie układu pokarmowego oraz o działaniu uspokajającym. Tatarak znajduje zastosowanie także w kuchni jako lekko ostra przyprawa ze słodką, korzenną nutą.
Właściwości prozdrowotne:
- Koi nerwy, łagodzi stres i wycisza umysł.
- Wspiera prawidłową pracę układu pokarmowego: rozluźnia skurczone mięśnie gładkie i zwiększa ilość wydzielanych soków trawiennych.
- Zastosowany zewnętrznie działa kojąco na skórę oraz wzmacnia włosy.
Skład:
Kłącze tataraku 100%.
Tatarak zwyczajny – kłącze zbierane z naturalnych terenów w Polsce.
Produkt najwyższej jakości!
Kraj pochodzenia: Polska.
Zalecany sposób użycia:
Proszek
Pół płaskiej łyżeczki proszku zalej gorącą wodą, przykryj i odstaw do ostygnięcia. Napar wypijaj razem z proszkiem 2-3 razy dziennie lub raz w porze wieczornej.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Przeciwwskazania:
Nie zaleca się stosowania w okresie ciąży i laktacji.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)