Trawa żubrówka (sweetgrass) mały warkocz 35-40cm Nanga
Opis
Trawa żubrówka (sweetgrass) 35-40cm
To symbol tradycyjnej, polskiej wódki :) Może być też palona jako kadzidło, w roli którego działa oczyszczająco.
Trawa żubrowa – sweetgrass (Hierochloe odorata) – wieloletnia roślina odporna na niekorzystne czynniki środowiskowe, o charakterystycznym zapachu świeżego siana. Osiąga do 60 cm wysokości. Rośnie tylko w warunkach dzikich, na wilgotnych i podmokłych terenach. Występuje w północnych częściach Europy, Azji oraz Ameryki Północnej. W Polsce najczęściej spotykana jest w Puszczy Białowieskiej. Wysokie zawartości kumaryny odpowiadają za jej kojący aromat, który relaksuje i poprawia nastrój. Rdzenni mieszkańcy Ameryki Północnej stosowali ją do okadzania przestrzeni i ludzi, wierząc, że dym z Hierochloe odorata przyciąga dobre energie i duchy. Dawniej na naszych rodzimych ziemiach trawa żubrowa była powszechnie stosowana w kuchni do przygotowywania dań mięsnych oraz do produkcji mocnych alkoholi. Zastosowania te są aktualne do dziś. Trawa żubrowa sprawdzi się zarówno jako kadzidło, jak i dodatek kulinarny do potraw czy zaprawa do aromatycznej wódki żubrówki.
W ofercie dostępne różne rozmiary trawy żubrowej:
mały warkocz (do 40 cm długości, 32 +/- 5 g)
Skład:
Ziele trawy żubrówki 100%.
Trawa żubrowa zbierana przez naszych zielarzy z naturalnych stanowisk w Polsce.
Kraj pochodzenia: Polska.
Zalecany sposób użycia:
Do samodzielnego przygotowania tradycyjnej wódki żubrówki.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Część rośliny:
ziele
Sposób zbioru:
Ze stanowisk naturalnych
Tradycyjna medycyna:
Polska
Kraj pochodzenia:
Polska
Zastosowanie:
oczyszczanie organizmu
Trawa żubrowa – sweetgrass (Hierochloe odorata) – wieloletnia roślina odporna na niekorzystne czynniki środowiskowe, o charakterystycznym zapachu świeżego siana. Osiąga do 60 cm wysokości. Rośnie tylko w warunkach dzikich, na wilgotnych i podmokłych terenach. Występuje w północnych częściach Europy, Azji oraz Ameryki Północnej. W Polsce najczęściej spotykana jest w Puszczy Białowieskiej. Wysokie zawartości kumaryny odpowiadają za jej kojący aromat, który relaksuje i poprawia nastrój. Rdzenni mieszkańcy Ameryki Północnej stosowali ją do okadzania przestrzeni i ludzi, wierząc, że dym z Hierochloe odorata przyciąga dobre energie i duchy. Dawniej na naszych rodzimych ziemiach trawa żubrowa była powszechnie stosowana w kuchni do przygotowywania dań mięsnych oraz do produkcji mocnych alkoholi. Zastosowania te są aktualne do dziś. Trawa żubrowa sprawdzi się zarówno jako kadzidło, jak i dodatek kulinarny do potraw czy zaprawa do aromatycznej wódki żubrówki.
W ofercie dostępne różne rozmiary trawy żubrowej:
mały warkocz (do 40 cm długości, 32 +/- 5 g)
Skład:
Ziele trawy żubrówki 100%.
Trawa żubrowa zbierana przez naszych zielarzy z naturalnych stanowisk w Polsce.
Kraj pochodzenia: Polska.
Zalecany sposób użycia:
Do samodzielnego przygotowania tradycyjnej wódki żubrówki.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Część rośliny: | ziele |
---|---|
Sposób zbioru: | Ze stanowisk naturalnych |
Tradycyjna medycyna: | Polska |
Kraj pochodzenia: | Polska |
Zastosowanie: | oczyszczanie organizmu |
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)