Kuchnia Leonarda da Vinci Dave DeWitt
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalni
0
Opis
Kuchnia Leonarda da Vinci Dave DeWitt
O tym, że Leonardo da Vinci tworzył jedne z największych dzieł sztuki wszech czasów, wiedzą wszyscy. Nie wszyscy jednak zdaja sobie sprawę, że w swojej epoce był on znany także dzięki organizowanym przez siebie na dworze Sforzów w Mediolanie niezwykłym widowiskom teatralnym i ucztom, jakich Europa nigdy wcześniej nie widziała. W tej niezwykłej książce czytelnik znajdzie też fascynujące ciekawostki, ilustracje, oryginalne przepisy mistrzów kuchni z okresu renesansu oraz współczesne adaptacje tych przepisów, w tym przepis na sos sałatkowy samego Leonarda da Vinci.
Książka ta analizuje historię i miejsce kuchni włoskiej od renesansu po dzień dzisiejszy oraz przedstawia źródła kulinarnych triumfów Leonarda da Vinci. Książka to doskonała propozycja zarówno dla entuzjastów gotowania i jedzenia, jak i miłośników historii i sztuki. Zatem, zbierzmy się w Kuchni Leonarda da Vinci! Dave DeWitt jest pisarzem, redaktorem i producentem widowisk oraz autorem lub współautorem ponad trzydziestu książek, w tym kucharskich, głównie poświęconych papryce chili i potrawom pikantnym. Jest również wydawcą Fiery Foods & Barbecue SuperSite pod adresem, redaktorem czasopisma „Fiery Foods & BBQ” oraz współproducentem widowiska National Fiery Foods & Barbecue Show, organizowanego już dziewiętnasty rok.
Ta fascynująca opowieść o historii kuchni włoskiej zachwyca i zaskakuje. Uważam, że może ona stać się fundamentem, na którym przyszli pisarze zajmujący się tą dziedziną będą budować własne historie. Wszystko w tej książce jest niezwykle atrakcyjne, od przepisów, poprzez samą historię po szatę graficzną. Clifford A. Wright, dwukrotny zdobywca nagrody Jamesa Bearda i autor Some Like It Hot.
Wydawnictwo: Rebis »
Okładka: Twarda z obwolutą
Wymiar: 17x22cm
Ilość stron: 250
Waga: 0.604 kg
Stan: Używana BDB jak Nowa

