Przejdź do głównej treści
Produkty w koszyku: 0. Zobacz szczegóły
Ancient Wisdom

Olejek Eteryczny MIRRA Myrrh 100% - 50ml

Przejdź do sekcji Opinie

Świeży, wysokiej jakości OLEJEK ETERYCZNY - MIRRA / MYRRH - Commiphora Myrrha - 100%

Jest to jeden z najczęściej stosowanych olejków eterycznych na świecie. Jego dwa główne aktywne związki to terpeny i seskwiterpeny. Mają one działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne, a także antybakteryjne. Seskwiterpeny wpływają na ciało migdałowate mózgu oraz emocje, pomagając w skupieniu się, zachowaniu spokoju i dobrego samopoczucia.

Olejek mirry można używać w aromaterapii, do masażu skóry twarzy, głowy i całego ciała, dodać kilka kropel do kąpieli lub przyjmować doustnie. Ma on doskonały wpływ na skórę, nawilża ją i dodaje elastyczności. Natomiast ze względu na swoje właściwości ściągające i antybakteryjne, wykorzystywany jest w kosmetykach do cery tłustej i trądzikowej oraz zapobiegających wypadaniu włosów.

Przejdź do pełnego opisu
Cena 472,03 zł
szt.
Czas wysyłki: 24 godziny
Dostawa od 0,00 zł - ORLEN Paczka (Polska)

Dostępność:
in stock

Opis

Świeży, wysokiej jakości OLEJEK ETERYCZNY - MIRRA / MYRRH - Commiphora Myrrha - 100%

 Jest to jeden z najczęściej stosowanych olejków eterycznych na świecie. Jego dwa główne aktywne związki to terpeny i seskwiterpeny. Mają one działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne, a także antybakteryjne. Seskwiterpeny wpływają na ciało migdałowate mózgu oraz emocje, pomagając w skupieniu się, zachowaniu spokoju i dobrego samopoczucia.

 

Olejek mirry można używać w aromaterapii, do masażu skóry twarzy, głowy i całego ciała, dodać kilka kropel do kąpieli lub przyjmować doustnie. Ma on doskonały wpływ na skórę, nawilża ją i dodaje elastyczności. Natomiast ze względu na swoje właściwości ściągające i antybakteryjne, wykorzystywany jest w kosmetykach do cery tłustej i trądzikowej oraz zapobiegających wypadaniu włosów.

Starożytni Egipcjanie używali mirry do balsamowania ciał, Żydzi do namaszczeń. Natomiast Rzymianie, którzy zwrócili uwagę na jej antyseptyczne i znieczulające właściwości, uczynili z niej składnik leków. Chińczycy zaś żywicą balsamowca leczyli artretyzm i nadciśnienie.

Bardzo dużo informacji na temat mirry znajdujemy w Biblii, gdzie jest wspomniana ponad 150 razy. Księga Estery mówi o jej znaczeniu jako doskonałego kosmetyku. Podobnie w Księdze Pieśni nad Pieśniami mirrę wymienia się jako środek upiększający: "Wstałam, aby otworzyć miłemu memu, a z rąk mych kapała mirra, z palców mych mirra drogocenna – na uchwyt zasuwy". Ale też jako swoisty rodzaj perfum noszony przez kobiety w woreczkach na piersiach: "Mój miły jest mi woreczkiem mirry wśród piersi mych położonym".

W tradycyjnej medycynie chińskiej i ajurwedyjskiej jest ona lekarstwem na niedoczynność tarczycy. Oddziałuje na krew i żeński układ rozrodczy, usuwa skrzepy z macicy i przyspiesza przyrost nowej tkanki.

 

 

Opakowanie:

szklana buteleczka, 50 ml

Skład:

olejek eteryczny Olibanum / Frankincense - Commiphora Myrrha 100%

Proces otrzymywania:

destylacja parą wodną

z żywicy

Najlepiej zużyć przed:

6 miesięcy od pierwszego otworzenia

Pochodzenie:

Somalia

 

Kobiety w ciąży oraz dzieci poniżej 7 roku życia, przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem.

Zdjęcie/a produktu - zdjęcie/a poglądowe.

Bezpieczeństwo produktu

Certyfikaty i ostrzeżenie bezpieczeństwa

  • Nie stosuj nierozcieńczonych na skórę. Unikaj kontaktu z oczami i błonami śluzowymi. Nie spożywaj. Nie stosuj u dzieci, kobiet w ciąży i karmiących bez konsultacji z lekarzem. Przechowuj w miejscu niedostępnym dla dzieci i zwierząt.

Producent

Ancient Wisdom s.r.o.

CTPark Trnava, Prílohy 583/57

919-26 Zavar, Słowacja

contact@awgifts.eu

Opinie

Liczba ocen: 0
Oceń i opisz